A kollagén szerepe és jótékony hatásai

Mi is az a kollagén? Miért érdemes fogyasztani? Milyen előnyöket várhatunk rendszeres fogyasztásától? Bizonyára mindenki vágyik a kor előre haladtával ráncoktól mentes, feszes bőrre, ápolt és szép hajra, valamint körmökre. Szeretnénk fitten mozogni anélkül, hogy bármilyen ízületi panasz beárnyékolhassa e tevékenységet. A megfelelő mennyiségű és minőségű kollagén rendszeres pótlása elengedhetetlen ezekhez a vágyakhoz. De mi is valójában ez az anyag?

A kollagén (collagen) a testen belül leggyakrabban előforduló fehérje. Sokan a ragasztóhoz hasonlítják, hiszen ez az a fehérje, amely valójában együtt tartja a testünket. Hiánya számos betegség kiváltója, nélküle ráncos, száraz, rendkívül vékony és megereszkedett bőrünk, töredezett körmeink, sérülékeny csontjaink lennének, továbbá az izmaink sem tudnának megfelelő módon növekedni. A kollagén számos szervezetben zajló folyamathoz szükséges fehérje, amelyet ma már könnyedén pótolhatunk megfelelő minőségű étrend-kiegészítők segítségével. 

A kollagén fogyasztásának előnyei

A szervezet megfelelő kollagén szintje tehát számos pozitív hatást eredményez, amelyet most a következőkben megismerhetünk.

  • Jótékony hatással van a bőr, a haj és a köröm egészségére, valamint szépségére

A kollagén szó hallatára a legtöbb embernek a bőr szépsége és a ráncoktól mentes bőrfelszín jut eszébe. Érdemes a kollagén tartalmú étrend-kiegészítők fogyasztása, ha a szépségápolás és a szépség megőrzése a cél, hiszen segítségével a hidratálttá és rugalmassá tehető a bőr, megelőzhetők és csökkenthetők a ráncok kialakulása, valamint hatékony az UV-károsodás ellen is. A bőr mellett pedig hatékony a körmök és a haj számára egyaránt. A kollagén jó hatással van a körmök növekedésére és a töredezettség megállítására is, valamint a hajszálak elvékonyodása és a korai hajhullás megakadályozására is.Kollagén a fiatal arcbőrért

  •  Izmok

A kollagén, mint fehérje létfontosságú anyag az izmok számára. Így fogyasztása elengedhetetlen az izomzat növekedéséhez, valamint regenerálódásához egyaránt. A kollagén segítségünkre lehet a különféle izomrendszeri megbetegedések megelőzésében is. 

  • Porcok, inak, szalagok

A szalagok, inak és a porcok szöveteinek nagy részét kollagén alkotja, így annak hiánya nagy mértékben befolyásolhatja a mozgási tartományt, a rugalmasságot, valamint az ízületi betegségek kialakulását is

  • Erős és egészséges csontrendszer

A kollagén a csontok számára is fontos fehérje, hiszen képes stimulálni a csontképzésért felelős sejteket, támogatja a kalcium felszívódását, továbbá gyulladáscsökkentő és antioxidáns hatásokkal is bír.

A kollagén (collagen) továbbá elengedhetetlen a hegek kezeléséhez, az egészséges bélrendszer fenntartásához, valamint az agy és a szív számára egyaránt. Egy igazán sokoldalú fehérje, amely számos folyamatban részt vesz, hiánya pedig sok esetben vezet kellemetlen tünetekhez és akár betegségekhez egyaránt.

Ne várd meg, hogy nagy mértékű kollagén hiány alakuljon ki szervezetedben, válaszd ki a legmegfelelőbb kollagén terméket a céljaid eléréséhez!

 

Lkarnitin termékek

Herbiovit L-Carnitine1500mg tabletta 60db

Herbiovit L-Carnitine 1500mg tabletta 60db

L-Karnitint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény sportolók és nehéz fizikai munkát végzők számára.

Ár: 4850 Ft
Megnézem

BioCo L-karnitin 500 mgkapszula 60db

BioCo L-karnitin 500 mg kapszula 60db

Az L-karnitin segítheti a testmozgás alatti zsírégetést.

Ár: 2990 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!