L-KARNITIN ÉS A BŐR

Az L-karnitin a bőrre is nagyszerű hatást gyakorol. Ez pedig igen fontos, ha az L-karnitin fontosságát vizsgáljuk, hiszen az emberi testet átlagosan 1,8 négyzetméter bőrfelület borítja, mely hozzávetőlegesen a testtömeg 16%-a. Ez pedig nem kevés. Ráadásul a bőrnek nagyon fontos feladata van: testünk védelmi vonalát képezi. Vagyis állíthatjuk, hogy bőrünk védelme rendkívül fontos. És ezért mindenképpen szükségünk van L-karnitinra.

L-karnitin és a bőr

Az L-karnitin és a narancsbőr

A kozmetikai ipar mikor először felfedezte magának az L-karnitint, akkor azt a narancsbőr eltüntetésére használta. Az L-karnitin képes elszállítani a zsírsavakat a sejtekhez, hogy a sejtek azokat energiává alakítsák. Mivel a felesleges zsír távozik, így a narancsbőr is eltűnik.

Az L-karnitin hidratálja a bőrt

Az L-karnitin egy nagyon jó nedvszívó anyag, mivel kevés ebből az aynagból igen sok nedvességet képes megkötni. Ezt a tulajdonságát pedig tökéletesen ki lehet használni, ha a bőr hidratálásáról van szó. Humán vizsgálatokkal igazolták, hogy 2% L-Karnitin tartalom a kozmetikai készítményben 26,4%-os hidratáló hatást eredményez, szemben a placebo 12,5%-os hatásával.

Az L-karnitin nagyszerű hámlasztó

A kozmetikai iparban használatos α-hidroxi savakhoz hasonlóan az L-Karnitin is nagyon jó hámlasztó hatással rendelkezik, melyet már alacsony koncentrációban is kifejt.

A hámlasztás során a bőr legfelső rétege, a hámréteg (epidermisz) megújul. A folyamat során a bőr külső felületén található elszarusodott sejteket távolítjuk el, melyek heylét a hám alsó rétegében képződött új sejtek foglalják el. A bőr bizonyos időközönként önmagától megújul: e folyamat során a hám alsó rétegében keletkezett sejtek elfoglalják az elszarusodottak helyét. Azonban ez a megújulás egyre hosszabb lesz az idő előrehaladtával: fiatal és középkorú felnőtteknél kb. 20 nap, míg az 50 év felettiek esetében kb. 30 nap. Kísérletekkel igazolták, hogy az L-Karnitinnel helyileg kezelt bőr megújulási ideje 12%-kal csökkent. Az L-Karnitinnel kezeltek esetében 18 napot, placeboval kezeltek esetében 21 napot, míg kezeletlen esetben 23 napot mértek.

Lkarnitin termékek

Herbiovit L-Carnitine1500mg tabletta 60db

Herbiovit L-Carnitine 1500mg tabletta 60db

L-Karnitint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény sportolók és nehéz fizikai munkát végzők számára.

Ár: 4850 Ft
Megnézem

BioCo L-karnitin 500 mgkapszula 60db

BioCo L-karnitin 500 mg kapszula 60db

Az L-karnitin segítheti a testmozgás alatti zsírégetést.

Ár: 2790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!