L-KARNITIN SZEREPE A SÚLYCSÖKKENÉSBEN

Az L-karnitin egy igen hatékony segítőtárs zsírpárnáink csökkentésében, hiszen képes a test zsírszázalékának csökkentésére. Az L-karnitin fogyasztásával tehát serkenthető a testsúlycsökkenés, így segítségével sokkal csinosabbá válhatunk.

L-karnitin szerepe a súlycsökkenésben

Miért érdemes L-karnitint fogyasztani a fogyókúra során?

Pontosan tudjuk, hogy nem sok értelme van az olyan diétáknak, melyben csak a bevitt táplálék mennyiségét csökkentjük radikálisan. Mikor véget vetünk ennek az önkínzásnak a kilók gyorsan visszacsúsznak. Ennek egyik oka, hogy a fellépő súlyveszteség 20-30%-a a szervezet folyadékveszteségéből ered és a zsírszövet mennyisége sajnos csak kisebb mértékben csökken. Ha túl radikálisak vagyunk, akkor sem a zsírmennyiséget csökkentjük, hanem az izomzatot. Viszont ha L-karnitint fogyasztunk táplálékkiegészítőként, akkor valóban a zsírpárnákat tüntetjük el és ennek az anyagnak köszönhetően kialakíthatunk egy egészséges testsúlyt és megfelelő izom-zsír arányt is. 

Ennek az állításnak bizonyítására szolgáljon a kísérlet, melynek részvevőinek életkora 27-64 között volt és naponta 1200 kalóriát vittek be a szervezetbe, miközben mérsékelten tornagyakorlatokat is végeztek. Az L-karnitint fogyasztó személyek testsúlyának csökkenése 25%-al nagyobb volt, mint azoké, akik ugyanazon körülmények között nem kaptak L-karnitint. A csökkentett energiabevitel miatti alacsony energiasszintet megnövelhetjük kóladió fogyaztásával 

 

Hogyan segíti az L-karnitin a fogyókúrát 

A felhalmozódott zsírraktároktól csak úgy tudunk megszabadulni, ha azokat energiává alakítjuk. ez úgy történik, hogy a zsírraktárokból felszabadult hosszúszénláncú zsírsavak a vérárammal eljutnak az energiát termelő sejtekhez. Az energiatermelés a sejt mitochondriumnak nevezett belső szervecskéjében történik, ahová a hosszúszénláncú zsírsavak csak az L-Karnitin segítségével tudnak eljutni. Karnitin-hiány esetén csökken a szervezet energiatermelése, mely szélsőséges esetekben súlyos betegséghez is vezethet. 2002-ben klinikai vizsgálatok bizonyították, hogy L-karnitin hatására fokozódik a szervezetben a zsírok oxidációja, amit az izotóppal megjelölt zsírból származó, kilélegzett szén-dioxid mennyiségének mérésével igazoltak.

Lkarnitin termékek

Herbiovit L-Carnitine1500mg tabletta 60db

Herbiovit L-Carnitine 1500mg tabletta 60db

L-Karnitint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény sportolók és nehéz fizikai munkát végzők számára.

Ár: 4850 Ft
Megnézem

BioCo L-karnitin 500 mgkapszula 60db

BioCo L-karnitin 500 mg kapszula 60db

Az L-karnitin segítheti a testmozgás alatti zsírégetést.

Ár: 2790 Ft
Megnézem
Vélemények (1)