L-KARNITIN SPORTOLÓKNAK

Az L-karnitin kitűnő a sportolók számára, de nemcsak a versenysportolóknak ajánlott a fogyasztása, hanem azokra is, akik számára a sport csak hobbi. itt az idő megvizsgálni, hogyan képes az L-karnitin növelni a teljesítményt.

L-karnitin sportolóknak

5 ok, amiért az L-karnitint érdemes a sportolóknak fogyasztani:

  • Késlelteti a kimerültséget - A kimerültség egyik fő oka az izomzatban és a véráramban felhalmozódó tejsav. Ha viszont megfelelő mennyiségű L-karitint fogyasztunk, akkor akár ötödével is lehet csökkenteni a tejsav képződését. A kimerültség másik oka a vércukor és az izomzatban raktározott keményítő mennyiségének csökkenése: az L-karitin bevitelével azonban nem ezekből a szénhidrátokból, hanem a zsírsavakból nyerjük az energiát, így a fáradtság és a kimerültség érzése később lép fel.
  • Egyenletes fizikai teljesítőképességet biztosít: Az L-karnitin arra is képes, hogy egyensúlyozza a vérerek összehúzódását a fizikai erőkifejtés során, így a véráramlás növekszik,az izmok oxigénellátása pedig 11%-kal is javulhat.
  • Fokozza a sportteljesítményt: az L-karnitin fokozza a teljesítőképességet és növeli az állóképességet. (akár 30%-kal is!) Emellett védi az izmopkat, így csökkenti a sportsérülések kockázatát.
  • Javítja a szervezet regenerálódását: tanulmányok igazolják, hogy intenzív sportolás után a szervezet regenerálódásához szükséges időt az L-Karnitin csökkenti. Ezen felül javítja a teljesítményt a következő edzés alkalmával.
  • Csökkenti az izomlázat: mivel az L-karnitinnak köszönhetően több vér és több oxigén jut az izmokba, így javul az energiafelhasználás, vagyis gyorsul a sérült izom regenerálódása.


Az L-karitin akkor tud a leghatékonyabban segíteni a sportolásban és növelni a teljesítményünket, ha sportolás előtt egy-másfél órával fogyasztjuk. 

Összefoglalva: az L-Karnitin egy olyan természetes anyag, mely a szabadidő- és versenysportban nagyban hozzájárul a fizikai teljesítmény javításához, és ezáltal örömet szerez a fizikai gyakorlatok során.

Lkarnitin termékek

Herbiovit L-Carnitine1500mg tabletta 60db

Herbiovit L-Carnitine 1500mg tabletta 60db

L-Karnitint tartalmazó étrend-kiegészítő készítmény sportolók és nehéz fizikai munkát végzők számára.

Ár: 4850 Ft
Megnézem

BioCo L-karnitin 500 mgkapszula 60db

BioCo L-karnitin 500 mg kapszula 60db

Az L-karnitin segítheti a testmozgás alatti zsírégetést.

Ár: 2790 Ft
Megnézem
Még nem érkezett értékelés. Légy te az első!